Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MSZNET legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Beszámoló az ISGE (International Society of Gynecological Endocrinology) 21. Világkongresszusáról (2024. május 8-11., Firenze)
  [2024.06.10.] - MSZNET - Hírkategória: Általános

  A kétévente megrendezett firenzei ISGE kongresszus mindig várva várt esemény. A toszkán város művészeti és történelmi atmoszférája, a fények és az ízek, az autómentes kongresszus kiemelkedő minősége évek óta okoz nekünk kiemelkedő élményt. Idén is így volt. A nőgyógyászati endokrinológia továbbra is töretlenül fejlődik, a világ számos kiemelkedő központjai ontják az újabb eredményeket és készítményeket. Kétségtelen, hogy idén a kongresszus programját és a gyógyszeripari szponzorok megjelenéseit látva, a 40 feletti változókorú nőkkel kapcsolatos témák voltak előtérben. Érthető, hiszen egy népes és kiemelkedően aktív korosztályról van szó, akik nőgyógyászati endokrinológiai szempontból eltérő megítélést igényelnek, mint fiatalabb, vagy idősebb társaik. Ezt felismerte a gyógyszeripar is, a szponzorált szimpóziumok nemcsak mennyiségükben, hanem minőségükben és látogatottságukban is felveszik a versenyt.

  Az ISGE alapítója és évtizedek óta motorja, Andrea Genazzani professzor, aki az MSZNET tiszteletbeli tagja is, az idén átadta a stafétabotot, az ISGE elnöke a következő periódusra Tomasso Simoncini (IT) lesz. Főtitkár Antonia Cano (ES), pénztárnok Martin Birkhaesuer. (https://www.isgesociety.com).

  Ami a magyar, illetve az MSZNET részvétel illeti, büszkék lehetünk arra, hogy ismét saját szekcióban tarthattunk előadásokat, amiért Genazzani professzornak is hálával tartozunk:

  Chairpersons: Prof. Attila Jakab, Prof. Szabolcs Várbíró

  Lectures:

  RAAS changes in pregnancy and primary aldosteronism in gestational hypertension: a pilot study. Speaker: Tamás Deli, Co-authors: Enikő L. Horváth, Mónika Orosz, Attila Jakab,

  Impact of early diagnosis of POI on bone health: a single center study. Speaker: Szilvia Csehely, Co-authors: Adrienn Kun, Tamás Deli, Attila Jakab.

  Update on ovulation induction in PCOS Speaker: Dániel László

  Impact of endocrine disorders on IVF outcome: a single center study. Speaker: Tünde Herman, Co-authors: Szilvia Csehely, Mónika Orosz, Tamás Deli, Attila Jakab

  Metabolic changes during perimenopause and in menopause and dietary interventions Speakers: László Tűű and Katalin Nas

  Még ennél is fontosabb az, hogy több mint 30 magyar résztvevő képviselte a HSGE-t, ami a reproduktív endokrinológia folyamatos hazai felértékelődését is jelzi. Jól éreztük magunkat a közös vacsorán is.

  Továbbra is biztatok mindenkit az ISGE tagságra, melyre az MSZNET tagok kedvezményesen jogosultak: folyamatos továbbképzési és oktató anyagok (írásos és webinar), kedvezményes részvétel kongresszusokon, hozzáférés a GREM és az ISGE újságokhoz.

  Prof. Dr. Jakab Attila
  Az MSZNET elnöke

Vissza

Kattintson ide, ha 128 bites titkosított kapcsolaton (SSL - Secure Socket Layer) keresztül kíván bejelentkezni a web-rendszerünkbe.
Kattintson a felkiáltójelre, ha 128 bites titkosított kapcsolaton keresztül kíván bejelentkezni a web-rendszerünkbe! [ Ajánlott! ]

 [ Emlékezzen rám! ][ Böngésző beállítása ][ Elfelejtett jelszó ][ Regisztráció ]

Partnereink

 • exeltis
Online bankkártyás Tagdíjbefizetés

További rendezvények