Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Elnöki köszöntő
Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Endokrinológiai Társaság (MSZNET) honlapján.

A Reproduktív Endokrinológia a női reprodukciós endokrinológiai és anatómiai rendszer élettani és kóros működésének klinikai tudománya. Egyrészt az egészséges nők reprodukcióval kapcsolatos mindennapi igényei, másrészt a reprodukciós működés megbomlásának gyakorisága és egyéb betegségekkel való összefüggései indokolják, hogy mind a mindennapi gyakorlatban, mind pedig a tudományos ismeretek területén a hagyományos szülészeten és nőgyógyászaton belül elkülönítsük. Gondoljunk csak a serdülőkorban előforduló endokrinológiai problémákra, a fertilitást kedvezőtlenül befolyásoló kórképek gyakori előfordulására vagy a hormonális fogamzásgátlás és a menopauzális hormonpótlás mindennapos kérdéseire. A reprodukciós egészség megbomlása nemcsak a gyermekvállalást nehezíti meg, hanem rövid- és hosszútávon is komoly egészségügyi következményekkel járhat. A petefészek szabályos ciklusos működésének feltétele a többi endokrin szerv (agyalapi mirigy, pajzsmirigy, mellékvese, hasnyálmirigy stb.) egészséges működése és az optimális testsúly, megnyugtató jele pedig a szabályos havivérzés. A rendszer összetettségéből adódóan a hibák feltárása gyakran igényel mélyebb nőgyógyászati endokrinológiai vagy általános endokrinológiai ismereteket.

Társaságunk 1997-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a hazai szakmai és laikus társadalom számára közvetítse a reproduktív endokrinológia legfrissebb eredményeit és gyakorlati ajánlásait, valamint kapcsolatot teremtsen és tartson fel a nemzetközi szervezetekkel. A Társaság 2016-ban csatlakozott a Nemzetközi Nőgyógyászati Endokrinológiai Társaság (ISGE) nemzeti társaságokat tömörítő szervezetéhez (FISGE), mellyel azóta szoros együttműködést alakított ki.

Az elmúlt években egyértelműen tapasztalható a reproduktív endokrinológia iránt megnövekedett érdeklődés, egyre több szülész-nőgyógyász kollégánk szerez endokrinológiai szakképesítést, mely a reproduktív endokrinológiai ellátás színvonalának emelkedéséhez vezet, felzárkózva a nemzetközi elvárásokhoz. Ez elengedhetetlen, elég, ha csak a policisztás ovárium szindróma (PCOS) 10%-os gyakoriságára vagy az endokrin hátterű anovulációs infertilitásra gondolunk.

Célunk, hogy fórumot teremtsünk a reproduktív endokrinológiával kiemelten foglalkozó valamennyi orvosnak, egészségügyi szakdolgozóknak és a laikusoknak. Folyamatosan követjük női reproduktív működéssel, az endokrinológiai betegségekkel, a fogamzásgátlással és a hormonpótlással kapcsolatos ismeretek alakulását, az azokra visszavezethető klinikai következményeket, továbbá a megelőzés és a kezelés lehetőségeit. Feladatunknak tekintjük, hogy a tudomány állásának megfelelően naprakész szakmai, tudományos és egészségügyi felvilágosító és információs anyagokat terjesszünk és készítsünk a reproduktív endokrinológiával foglalkozó szakemberek és pácienseik számára. Közvetítjük kollegáink számára a gombamód szaporodó nemzetközi ajánlásokat. Ezek a Társaság honlapján is hozzáférhetők, de tesszük ezt rendezvényeinken és kétévente rendezett kongresszusainkon. Az orvosszakmai határokon átívelő kérdések körében együttműködünk más hazai társaságokkal, különös tekintettel a Magyar Menopauza Társaságra.

Előző elnökünk, Szilágyi András professzor váratlan halála után vettem át a megtisztelő stafétabotot a Társaság irányítására. Korai távozásával a Társaság felbecsülhetetlen veszteséget szenvedett. Kitartó munkájának eredményeképpen az elmúlt években a Társaság szakmai tevékenysége és társasági élete felpezsdült, életre keltek a nemzetközi kapcsolatok. A Társaság jelenlegi elnöksége nevében ígérhetem, hogy az általa kijelölt úton haladva képviseljük a reproduktív endokrinológia bármely területén érintett nők és a velük foglalkozó szakemberek érdekeit.

Sopron, 2019. június 15.

Dr. Jakab Attila Ph.D., habilitált egyetemi docens
Az MSZNET elnökeKattintson ide, ha 128 bites titkosított kapcsolaton (SSL - Secure Socket Layer) keresztül kíván bejelentkezni a web-rendszerünkbe.
Kattintson a felkiáltójelre, ha 128 bites titkosított kapcsolaton keresztül kíván bejelentkezni a web-rendszerünkbe! [ Ajánlott! ]

 [ Emlékezzen rám! ][ Böngésző beállítása ][ Elfelejtett jelszó ][ Regisztráció ]

Partnereink

  • exeltis
Online bankkártyás Tagdíjbefizetés